Németországi családi pótlék ügyintézés

  • PDF

Az Európa Parlament 883/2004/EK rendelete alapján a Németországban munkát vállaló honfitársaink, az egyenlő bánásmód elve alapján, német családi pótlék igénylésére jogosultak.

A német családi pótlék mértéke:

1 gyerek után 194 EUR
2 gyerek után 388 EUR
3 gyerek után 588 EUR
4 gyerek után 813 EUR

SZOLGÁLTATÁSUNK magában foglalja:

  • németországi családi pótlék igénylésének teljes körű ügyintézését
  • munkáltatói igazolások beszerzését német munkaadójától
  • esetleges változások bejelentését ill. hiánypótlások beküldését a későbbiek folyamán

JOGOSULTSÁG FELTÉTELEI

  • legalább az egyik szülő Németországban dolgozik és ott adóköteles
  • a gyermek még nem töltötte be a 25. életévét és tanulói vagy hallgatói jogviszonyban áll (munkanélküli gyermek esetén 21 éves koráig)

Amennyiben megfelel a fenti feltételeknek, munkaviszony időtartamától függően Önt akár visszamenőleg 2013-tól megilleti a német családi pótlék amennyiben 2017.12.31-IG BEÉRKEZIK AZ IGÉNYLÉSE A NÉMET CSALÁDI PÓTLÉK FOLYÓSÍTÓ PÉNZTÁRHOZ, A FAMILIENKASSE-HOZ

Ez még akkor is érvényes, ha a gyermekek Magyarországon tartózkodnak. Amennyiben a Magyarországon élő másik szülő itthon munkaviszonyban áll, akkor Németországból az itthon kapott és a Németországban hatályos családi pótlék különbözete igényelhető.

Németországból a családi pótlék négy évre visszamenőleg kérelmezhető

2017.12.31-ig. 2018.01.01. után beérkező kérelmekre már csak 6 hónapra visszamenőleg folyósítják a családipótlékot. Amennyiben a nagykorú gyermek iskolai tanulmányokat folytat, a 25. életév betöltéséig kapható ez a juttatás.

Ahogyan bármely honlap, úgy ez az oldal is sütiket (cookie) használ a működéshez. Az oldal használatával, ön beleegyezik ezek használatába!
Adatkezelési tájékoztatónkhoz kattintson ide!