BUAK

  • PDF

A kiküldetés első napjától kezdve a munkavállaló kötelező igényt szerez a BUAG rendelkezései szerinti fizetett szabadságra (lásd BUAG II. fejezet). A szabadságigény mértéke az Ausztriában teljesített munkahetek (jogosultsági hetek) számától függ. A tényleges szabadságigény viszont csak a munkaadó által teljesített befizetések mértékében jár.

A szabadságpénz igényt a „BUAG 33f § szerinti szabadság megállapodás” nyomtatványon a munkaadó érvényesítheti a BUAK-nál. A BUAK az ezt követő igényvizsgálat alapján a nettó szabadságpénzt közvetlenül a munkavállaló részére fizeti ki. A fenntartott szabadságnapok után a BUAK viseli a társadalombiztosítási járulékot, a jövedelemadót és a bonyolítás, ill. a szabadságjárulékok mellékköltségeit.

Amennyiben a kiküldetés ideje alatt a munkavállaló nem kapott szabadságot,az ausztriai munkavégzés befejezését követő 6 hónap után van lehetőség a szabadságmegváltás vagy végkielégítés kérvényezésére.

Ahogyan bármely honlap, úgy ez az oldal is sütiket (cookie) használ a működéshez. Az oldal használatával, ön beleegyezik ezek használatába!
Adatkezelési tájékoztatónkhoz kattintson ide!